Detailing, uw auto weer als NIEUW!

Auto detailing is het uitvoeren van een grondige reiniging, restauratie en afwerking van een motorvoertuig, voor het produceren van een show-kwaliteit netheid en glans. Detailing kan worden uitgevoerd aan de buitenkant en / of binnenkant van een voertuig.

Detailing is over het algemeen onderverdeeld in twee categorie├źn: buiten en binnen (of cabine). Er zijn producten en services die specifiek op deze twee gebieden zijn gericht.

Exterieur Detailing

Exterieur detailing omvat reiniging en herstel of overtreffen van de oorspronkelijke staat van het oppervlak van de auto (meestal een verf met een glanzende afwerking), verchroomde afwerking, ramen, wielen en banden, evenals andere zichtbare onderdelen aan de buitenkant van een voertuig. Een breed scala aan detailingproducten en -technieken wordt gebruikt, gebaseerd op het soort oppervlak en de staat van het voertuig, of de voorkeur van de detailer. Producten omvatten, maar zijn niet beperkt tot, reinigingsmiddelen en zuurvrije ontvetters (om vuil en grond af te breken), auto detailing klei (om hardnekkig vuil te verwijderen van de auto lak), wax-, glans- en polijstmiddelen (om de glans weer tevoorschijn te toveren en de weerspiegeling te verbeteren, of om de banden glans te geven), evenals een verscheidenheid aan aanbrenghulpmiddelen, borstels en droogdoeken.

Interieur Detailing

Interieurdetailing is een grondige reiniging van de hele interieurcabine. Voertuiginterieurs van de laatste 50 jaar omvatten een verscheidenheid aan materialen, zoals synthetische tapijtbekleding, vinyl, leer, verschillende natuurlijke vezels, koolstofvezelcomposieten, kunststoffen en andere materialen, waardoor het gebruik van een verscheidenheid aan reinigingstechnieken en producten noodzakelijk is. Stofzuigen is standaard en stoffige vlekken kunnen worden verwijderd met behulp van stoomreiniging, vloeibare- en schuimchemicali├źn, evenals borstels. Bovendien kunnen sommige niet-poreuze oppervlakken gepolijst worden.

Zo uitgebreid als het detailingproces kan zijn, omvat het meestal geen corrigerende actie zoals reparaties van grote carrosseriebedrijven, maar kan het beperkt blijven tot wat verfrestauratie via een dual-action of een roterende polijstmachine om swirl-markeringen in de verf te elimineren.